3 cara ini untuk kembalikan kulit yang cantik

Siapa nak macam kulit bayi? Sudah menjadi kebiasaan setiap orang inginkan kulit yang lembut dan cantik gebu macam kulit bayi. Bukan sahaja orang dewasa, malah ramai juga ibu bapa yang ingin anak-anak mereka mempunyai kulit yang cantik dan berseri-seri. Jika anda mahukan anak-anak anda memiliki kulit yang cantik, lembut dan berseri-seri, anda boleh cuba beberapa tip ini:

  1. Tomato dan oat. Ekstrak buah tomato dan oat sapukanya pada kawasan kulit anak anda dimana terdapat tempat kulit kasar. Ekstak ini membantu mengurangkan sebarang cela dan meningkatkan seri kulit wajah anak anda.
  1. Anda boleh menggunakan gel Aloe vera asli pada kulit anak anda bagi mencerahkan kulit yang menjadi gelap akibat faktor persekitran. Walau bagaimanapun, Aloe vera boleh menyebabkan sedikit kegatalan pada kulit akibat oleh pulpanya. Pastikan anak anda tidak mengalami alahan selepas penggunaan Aloe vera.
  1. Urut kulit anak menggunakan minyak. Anda boleh menggunakan pelbagai minyak pati atau minyak kelapa atau anda boleh guna minyak Syafia oleh BabyBeauty kerana ia mengandungi pelbagai khasiat dan aroma serai wangi yang sangat menyegarkan untuk anak anda. Urutan pada kulit anak dengan menggunakan minyak bukan sahaja memperbaiki tekstur kulit bahkan memperkuatkan otot dan tulang si manja.
 
 
Tip-tips berikut bukanlah satu-satunya cara untuk anda mengekalkan kecantikan atau mengembalikan
seri kulit anak anda. Terdapat pelbagai kaedah lain yang boleh digunakan selagi mana ia tidak memudaratkan
kulit anak anda. Ini bertujuan untuk mengekalkan sebarang alahan yang mungkin akan berlaku. Jka anda

sebagai individu dewasa ingin memiliki kulit yang cantik seperti bayi, anda juga boleh cuba tip-tip di atas.

Sekian

Nutrisi lengkap dengan multivitamin Fanvit

Kongsi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Sertai Telegram Baby Beauty

YOU MAY ALSO LIKE